Fejér Noémi

Hosszú út vezetett a pszichológusi munkámig, de már gyerekkoromban nagyon könnyen tudtam kapcsolódni emberekhez, meghallgatni őket, odafigyelni rájuk és elfogadni őket szeretettel. Szent István Egyetemen 2000-ben végeztem munkavállalási tanácsadóként, azóta dolgozom egyéni és csoportos formában pályaválasztókkal, álláskeresőkkel, szinte minden korosztállyal. Részt vettem új program fejlesztésében tartós munkanélküliek számára Angliában és Németországban. Lehetőségem volt a Szent István Egyetem és Pázmány Péter Katolikus Egyetem andragógus szakán mindezt a gyakorlati tudást átadni 5 éven keresztül.

Szociálpedagógusként dolgoztam családsegítőkben, gyermekjóléti szolgálatban, és alapítványoknál.. 2008-ban új korszak kezdődött a számomra, amikor pszichológusként diplomáztam. Családterápiás gyakorló éveim alatt találkoztam a Ligában Boldizsár Ildikóval és a metamorphoses-meseterápiával 2010-ben.

Azután az önismereti élményemnek köszönhetően ismerkedtem meg a férjemmel, aki a 3 gyermekem édesapja. Párom a meseterápiás vizsga estéjén a családi vacsoraasztalnál úgy fogalmazott "anyátok megtalálta önmagát", sugároztam ... jómagam az igazmondó tükörben pedig azt láttam meg, hogy a mese azzal gazdagított engem, milyen megmerítkezni a tiszta forrásban. Meseterapeutaként az a célom, hogy minél több emberhez újra eljusson a mesei" tudás", amely a láthatatlan utak bejárását adja, valamint, hogy meg tudjunk lépni családi és egyéni elakadásokat. EMDR terapeuta jelöltként azt tanultam meg, mennyire fontos a hozzám fordulók mellett lenni segítőként, kísérni a testi-lelki folyamatát, meseterapeutaként ugyanezt tapasztaltam. Foglalkozom kismamákkal anya magzat kapcsolatanalízissel, amely segít az anyaság mélyebb kibontakoztatásában. Kapcsolatban vagyok kisbabákkal integrált szülő csecsemő konzultációs szemléletben, ahol szó van evési, alvási, sírási, szobatisztasági nehézségekről. Hiszem, hogy az, aki hozzám fordul képes lesz megtalálnia önmagát, az élet szeretetét, teljességet és a szilárdságot.

www.fejernoemi.com

Tószegi Judit

Rajztanárból lettem kézműves, szimbólum terápiát tanultam, és 2018-ban metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterapeutaként végeztem.
Tevékenységem három felé ágazik, mézeskalács készítés, hennafestés, és komplex kézműves foglalkozások vezetése gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek. Programokat tartok közösségi terekben, nevelő otthonokban, workshopjaimon és gyerektáboraimban.
Kézműves alkotóként megragadott a mézeskalács forma- és motívum világa, a hennafestésben a gazdag mintakincs és az improvizáció lehetősége.
Mindkettő több érzékszervünkön keresztül hat, és a nem látható világból is közvetít üzeneteket. Közös bennük az is, hogy több ezer évre nyúlnak gyökereik és hagyományaik.
Párhuzamaik, kapcsolódásaik mentén rajzolódott ki az irány, ami rávezetett a szimbólumok és a mesék útjára.
Tematikus foglalkozásaimon mesékhez, szimbólumokhoz kapcsolódik a kézműves alkotás. Az alkotó folyamat egyben lehetőséget - teret, időt - teremt a mese belső feldolgozására. Az alkotómunka és az elkészült alkotás segíti tovább vinni és verbalizálni a mese kapcsán születő érzéseket és gondolatokat.
Workshopjaimon varázstárgyakat készítünk. A foglalkozásokon minden szükséges alapanyag, eszköz, minta és segítség rendelkezésre áll, a résztvevőknek gyakorlatra, előképzettségre nincs szüksége, csupán vállalkozó kedvre.

www.mezeskalacsmirakulum.hu

www.hennamirakulum.hu