Szolgáltatásaink

 

Babát váró kismamáknak

anya-magzat kapcsolatanalízis és kismamarelax

Az anya-magzat kapcsolatanalízis az anya és fejlődő magzata közötti kapcsolatteremtési módszer, melyet két magyar pszichoanalitikus, Raffai Jenő és Hidas György dolgozott ki. Feladata lélektani oldalról felkészíteni a magzatot és az anyát a születésre-szülésre. A módszer preventív és terápiás, alkalmazásával az anya támogatható a várandósságával kapcsolatos esetleges konfliktusai, problematikus viszonyai rendezésében. Továbbá a relaxált állapotban elmélyülő, befelé forduló figyelem segíti a kismamát, hogy felvegye a - természetesen is meglévő - kapcsolatát születendő gyermekével, méhével.

A babád már a pocakban vágyik a figyelemre, a megerősítésre és tudásra. Mire a kisbabád a születése után megöleled, a magzati élmények tapasztalata már döntően befolyásolja élete további részét.

Mikor érdemes anya-magzat kapcsolatanalízisre jelentkezni?

Kismamaként is számos téma merülhet fel, mellyel érdemes lélektani értelemben dolgozni, pl.:

 • Szülés/születés folyamatára felkészülés
 • Egymásra hangolódás, kötődés mélyülése,
 • Kizárólagos figyelem a magzatra, családba integrálása
 • Félelmek feldolgozása
 • Nem tervezett várandósság
 • Előző magzati veszteségek feldolgozatlansága
 • Lombik, donor program lelki támogatása
 • Korábbi veszteségek feldolgozása
 • A várandósság során fellépő funkcionális zavarok ( pl. farfekvés, vérzések, meszesedő méhlepény, fenyegető koraszülés)
 • Magzat személyiségének, temperamentumának megismerése
 • Többedik baba esetén saját idő a magzatra, családba integrálása.

Fejér Noémi - képesítéseim

2020 - 2022. Magyar Pre-és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság, Semmelweis Egyetem - 240 órás képzés anya-magzat kapcsolatanalítikus képzés dr. Hadházi Éva és Dr. Somkövi Ágnes vezetésével

Szülés utáni tanácsadás

EMDR TERÁPIÁVAL, CSALÁDTERÁPIÁS SZEMLÉLETBEN

Minden édesanyának - babának a szülés - születés élménye is egyedi, egy rendkívül nagy esemény, talán a legnagyobb az életben.

Rendkívül összetett érzésekkel teli, eseménydús történet, a nőként a személyiségfejlődés mérföldköve. Ennek feldolgozása - legyen az akár pozitív vagy negatív - mindenképp figyelmet érdemel.

A szülés élménye befolyásolhatja azt az érzést, hogy mennyire vagy "jó anya", segíthet kiteljesedni és gátolhat is a nőiességed megélésében. Kihathat a hangulatodra, a babával való kapcsolatodra (szoptatásra is), a párkapcsolatodra.

Megélheted azt is, hogy nem tudsz odafigyelni a babádra, folyton lehangolt vagy. Dühös vagy a történtek miatt, újra lejátszod az eseményeket és hibáztatod magad, az orvost, a kórházat.

Talán annyira traumatizálhattak a történtek, hogy emiatt nem szeretnél több babát vállalni. Segítségedre lehetek ezeknek az érzéseknek a feldogozásában egy olyan különleges belső úttal, ahol a méheddel közösen mesélitek el történeteteket.

Képesítésem

2020 - 2022. Magyar EMDR Egyesület EMDR - level1,2, gyerek-serdülő, és felnőtt irány, G-tep, akut protokoll

Baba-mama csoportok

MESETERÁPIÁS- ALKOTÓ KÉZMŰVES

Ha szeretnéd mamaként jól érezni magad babáddal. kapcsolódj hozzánk!

MI A BABÁRA ÉS A MAMÁRA IS odafigyelünk, ez egy olyan program ami mindkettőtöknek szól.

KAPCSOLÓDJATOK, HANGOLÓDJATOK EGYMÁSRA, és éljétek át a MAMAKAPOCS érzést.Ha szeretnéd nőként, mamaként, lányként, testvérként, társként, "dolgozó nőként", mindennapi szerepeidben megélni a támogató közösség erejét, akkor várunk szeretettel kapcsolódj magadhoz, kapcsolódj hozzánk - a Mamakapocs édesanyáknak szóló csoportjain!

Egy hely:
- ahol társakra találsz
- ahol trükköket, praktikákat cserélhetsz a mindennapokról
- ahol nevethetsz, és akár sírhatsz, ha az esik jól
- ahol átélheted az alkotás örömét
- ahol a mindennapok nehézségeiről is tudsz beszélni
Ahol a mesék ősi bölcs tudása segít, és bátorít a mindennapokban. Mi itt odafigyelünk rád, ez egy olyan hely, ahol át tudod élni a MAMAKAPOCS érzést.

Minden hónap 3-ik péntekén várunk szeretettel Benneteket a PannKa Közösségi térben (1138 Pannónia u. 18.)!

Önismeret gyerekeknek és felnőtteknek

Az pszichológiai konzultáció emdr - családterápiás, rendszerszemléletben gyógyító, lélektani módszerekkel végzett speciális emberi, segítő kapcsolat. Ez többnyire hosszabb konzultációs folyamat, amely a közvetlen kommunikáció révén segíti a lelki, érzelmi probléma azonosítását, valamint feltárja a nehézségek eredetét, hátterét. A konzultáció figyelembe veszi az általános viselkedési mintázatokat, krónikus problémákat és az ismétlődő, visszatérő érzéseket.

Tanácsadó szakpszichológusi képzésemen főleg családterápiás, krízis-trauma szemléletben képződtem, és ezt alkalmazom munkám során is.

A megkeresés tárgyától és a probléma jellegétől függően szerződhetünk az akut problémákra fókuszált rövidebb, vagy a tünetek mögötti pszichés mechanizmusokat feltáró és átdolgozó hosszabb távú közös munkára. A segítségnyújtás során a meghitt, bizalmi légkör kialakítása, a megfogalmazott probléma eredőjének megkeresése, az állandóan visszatérő sémák megértése és megváltoztatása, az erőforrások mozgósításán keresztül a hatékony megküzdés és a tartós változás, élettel való elégedettség, teljesebb élet érzésének elérése a fő célom.

Milyen problémák esetén, mikor érdemes egyéni munkára jelentkeznie? Ha

 • félelmek, bizonytalanság, szomorúság, tehetetlenség, motiválatlanság vagy dekoncentráció dominálják a napjait, és szeretné legyőzni őket
 • meg szeretné érteni és oldani az Önt foglalkoztató problémákat
 • kifejezett tünetekkel küzd, szeretné megtalálni a tüneteket súlyosbító kiváltó okokat, leküzdeni a tüneteket
 • kapcsolataival nem elégedett, szeretne azokon javítani
 • megfelelő napi rutint szeretne kialakítani
 • szeretne tervet készíteni a stresszel való megküzdésre

Képesítéseim

2020 - 2022. EMDR - level1,2, gyerek-serdülő, és felnőtt irány, G-tep

2010. ELTE Pedagógiai és Pszichológiai kar - tanácsadó szakpszichológus krízis szakirány

2010. Magyar Családterápiás Egyesület - dr. Barát Katalin kiképző

2008. Debreceni Egyetem - pszichológus

Várunk szeretettel a foglalkozásainkon